Eigenlijk is het geen gezicht. Het is logisch dat het zo is gegaan, want een technisch product moet altijd eerst functioneren, daarna stellen we ons pas de vraag: ‘Kan dit niet mooier?’. Ja, het kán mooier!

Aandacht voor esthetiek
We horen overal dat we haast moeten maken met de energietransitie in de gebouwde omgeving. Daarbij kunnen we makkelijk de aandacht verliezen voor het behouden van een aangename woonomgeving. Maar de zonnepanelen die we vandaag plaatsen, beïnvloeden de komende jaren het uitzicht van duizenden mensen. In positieve of in negatieve zin. Daarom besteedt Energetics óók aandacht aan esthetiek.

Een goed, duurzaam én mooi product
Vanzelfsprekend is dat niet. In de techniek-, bouw- en energiesectoren werken vooral technici en rekenmeesters, die kwalitatief en functioneel uitstekende producten ontwikkelen en leveren. Maar dezelfde sectoren lopen niet over van esthetisch bewuste professionals. De hedendaagse bouw vraagt om industrieel ontwerpers met bouwkundig inzicht, en architecten die kennis hebben van de nieuwe productiemethoden en -technieken. Daarom brengt Energetics architecten, producenten, ontwerpers en uitvoeringspartners bij elkaar om een goede, werkende en bovenal mooie producten aan te bieden.

Een energiedak dat fijn is om naar te kijken, ervoor zorgt dat de energierekening van de bewoners flink omlaag gaat én dat bijdraagt aan minder CO2-uitstoot wereldwijd, doordat de benodigde energie niet geproduceerd hoeft te worden door een rokende kolencentrale.