Om de verduurzaming van Nederland op gang te krijgen, stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar en is campagnes gestart. Daarnaast zijn er verschillende kennisinstituten die zich, gesteund door de overheid, gespecialiseerd hebben in verduurzaming.

Rol van gemeenten
De Rijksoverheid heeft de Nederlandse gemeenten opdracht gegeven om de verduurzaming in hun gebied te stimuleren en coördineren. De gemeenten kijken naar de specifieke mogelijkheden, en werken voor elke wijk plannen uit. Dit leidt ertoe dat de aanpak en mogelijkheden per huiseigenaar verschillen. Er zullen wijken in de toekomst aangesloten worden op duurzame stadsverwarming terwijl op andere plekken duurzame verwarming individueel zal worden geregeld. Gemeenten kunnen ook zelf subsidies instellen om (individuele) verduurzaming te stimuleren.

Energiebesparendoejenu.nl
De campagne “Energie besparen doe je nu” is een landelijke campagne van de Rijksoverheid, die heel Nederland activeert om aan de slag te gaan met verduurzamen. Bij deze campagne hoort ook een informatieve website, waarin veel aspecten van het verduurzamen uitgelegd worden.

AdobeStock_144168861.jpeg

We zetten een paar interessante, informatieve websites voor je op een rijtje:

De bovengenoemde websites zijn informerend. Daar worden uiteraard geen concrete oplossingen geboden. Energetics voorziet jou zowel van informatie, advies, als een op maat gemaakte oplossing.

Energetics kent de meeste maatschappelijke organisaties, en is op de hoogte van de verschillende initiatieven en subsidies. Energetics werkt graag met hen samen om jou zo goed mogelijk te ondersteunen en te informeren bij het maken van de juiste keuzes.