Extremer weer
In Nederland was klimaatverandering lange tijd niet echt merkbaar. De afgelopen jaren veranderde dat. We ervaren nu de klimaatverandering aan den lijve in het weer: winters worden zachter, periodes van droogte of juist een overvloed aan regen worden langer en extremer.

In een eeuw tijd 20% warmer
Uit cijfers van het KNMI blijkt dat de gemiddelde temperatuur tussen 1901 en 2013 toenam met 1,8 ⁰C. Het grootste deel van de toename, 1,4 ⁰C, vond de laatste decennia plaats: tussen 1951 en 2013.
Een stijging van 1,8 ⁰C lijkt misschien niet relevant, maar met jaargemiddeldes van iets boven de 9 ⁰C in het begin van de 20e eeuw, naar jaargemiddeldes van tegen de 11 ⁰C sinds de jaren 90, hebben we het in een eeuw toch 20%  warmer gekregen. Hoewel Nederland een klein land is, moeten ook wij onze verantwoordelijkheid nemen. De toenemende welvaart in de westerse landen heeft ervoor gezorgd dat de milieu-footprint van deze landen vele malen hoger ligt dan in niet-westerse landen.

50% minder CO2-uitstoot in 2030
Als deelnemer aan de klimaatconferentie van Parijs 2015, stemde Nederland in met een maximale temperatuurstijging van 2 ⁰C. In Nederland is dit vertaald naar een reductie van 49% broeikasgasuitstoot in 2030 ten opzichte van de uitstoot in 1990. Om dit te bereiken is de doelstelling opgesplitst naar verschillende sectoren, zoals industrie, transport, landbouw en ook de gebouwde omgeving.

Ook jouw huis duurzaam
Onze gebouwde omgeving moet in 2050 energieneutraal zijn, met tussendoelen in 2030. In totaal moeten 8 miljoen gebouwen aangepakt worden, waarvan 4 miljoen in het bezit zijn van privépersonen. Ook jouw huis hoort daarbij. En als je nu samen met de buurt optrekt in deze opgave, kun je fraaiere en beter betaalbare oplossingen realiseren.
Wij helpen je daarbij. Betaalbare, betrouwbare en goede verduurzamingsoplossingen voor de gewone huizenbezitter, daar staan wij voor.