De verduurzaming van je huis is in principe natuurlijk jouw verantwoordelijkheid. Dat betekent echter niet dat elke huizenbezitter in zijn eentje moet gaan verduurzamen. Het kan slim zijn om de handen ineen te slaan met buren en buurtbewoners. Dat kan je namelijk tijd, overlast en kosten schelen en leidt vaak ook nog eens tot een mooier resultaat. Wij bieden alle relevante informatie voor groepsinitiatieven, zodat je goed voorbereid met je buren aan de slag kunt.

Lagere kosten
Sla je de handen ineen met buurtbewoners en ga je collectief verduurzamen, dan dalen allereerst de kosten per woning. Benodigde producten kunnen immers in grotere aantallen worden ingekocht en werkzaamheden kunnen aaneengesloten worden ingepland. Daarnaast zijn er minder algemene kosten, aangezien de werkvoorbereiding in één keer gebeurt.

Minder tijd en overlast
Voor jou en je buurtgenoten scheelt het ook tijd. Je krijgt als groep één contactpersoon om de verduurzaming af te stemmen. Je kiest gezamenlijk de beste partij, in plaats van dat elke huiseigenaar dit zelf moet doen. En als in een rijtje van vijf woningen alle eigenaren los van elkaar gaan verduurzamen, heb je vijf keer de overlast van de verduurzamingswerkzaamheden. Als je samen optrekt is er overlast gedurende één periode.

groeps-iniatieven.jpeg

Een mooier resultaat
Naast de voordelen in kosten, tijd en overlast heeft een groepsinitiatief ook esthetische voordelen. Door gezamenlijke inkoop van bijvoorbeeld zonnepanelen krijg je een mooier, eenduidiger straatbeeld met dezelfde panelen en afwerking. Ook overeenstemming in de indeling van het dakvlak en het soort dakpan kan een strak aangezicht verzorgen. Dit is met name van belang bij rijtjeshuizen en twee-onder-een-kappers.

Wij helpen je!
Kortom: collectief verduurzamen levert veel voordelen op. En vanaf het moment dat je het idee opvat om samen op te trekken met de buurt, staan wij je bij. We helpen je onder meer bij het benaderen van de buurbewoners met op maat gemaakte informatie over de verschillende producten, de oplossingen en het proces. Zo zorgen we samen voor een duurzaam Nederland.